Spela golf bra för hälsan och som rekreation

Börja spela golf

Att spela golf kan ge dig några imponerande hälsa och välbefinnande fördelar. Detta alltmer populär sport är faktiskt ett kraftpaket av alla kärn ingredienser. Som läkare rekommenderar för optimal fysisk och mental hälsa och välbefinnande.

Golf hopp

Det är bättre än en snabb och pressande gym session

Golf bränner fler kalorier än du tror: att spela en 18-håls golfrunda brinner minst 900 kalorier. Golf kombinerar också alla kända viktminsknings fördelarna. Gång kombineras med träning, och muskelstärkande fördelarna med att svänga klubbarna och att bära eller dra din golfbag. Under den genomsnittliga sträckan i  spelet golf kan du gå runt 0,8 till 1 mil

Det ger människor närmare varandra

Golf är ett bra sätt att träffa nya människor. Särskilt om du nyligen har flyttat in i ett nytt område eller stad eller reser utomlands. Överallt där det finns en golfbana, en mängd givande nya vänskapsband väntar på dig. Vänskap som sannolikt kommer att blomstra, tack vare gemytlig atmosfär av själva spelet och färdiga socialt liv vid klubbhuset efteråt.

Golf utslag

Det hjälper bekämpa stress

”Golf verkligen kryssa alla rutorna för saker du behöver för optimal välbefinnande”, säger psykologer och tränare. Det finns några viktiga må-bra faktorer, såsom ett aktivt socialt liv och regelbunden fysisk aktivitet av de bästa slag. Vad vi kallar” grön övning ”ute i naturen.

Det är bra för hjärtat.

Golfens kraftfulla kombination av stress dämpande övning, frisk luft och kamratskap kan bidra till att främja långsiktig hjärthälsa. Det kan sänka blodtrycket och uppkomsten av kolesterol och minska risken för stroke och diabetes. Särskilt i kombination med en hälsosam kost och livsstil.

Golf peggning

Det kan hjälpa dig att leva längre

Golf unika kombination av utomhus motion och social interaktion kan hjälpa dig att leva ett längre och friskare liv. Att spela golf kan hjälpa dig att leva längre – och göra dessa extra år friskare. I själva verket kan spela sporten öka din livslängd med upp till fem år. Enligt en studie från Karolinska Institutet i Sverige. Regelbundna promenader, såsom de fyra timmar det normalt tar att spela en runda golf, kan också hjälpa avvärja demens.

Lämna ett svar